Zona e orësOra e Armenisë
zonë2 943 km²
Popullsia3,0 milionë
Dendësia e popullsisë1008 / km²
Kodet Postare0001, 0002, 0003 (888 më shumë)
Prefikset Telefon10, 222, 22290 (110 më shumë)
Biznese në Armenia17749
Qytete399
Kodet PostareRajoni administrativNumri i kodeve postare
0001 - 0099Jerevani93
0201 - 0514Aragatsotni Marz81
0601 - 0823Ararati Marz81
0621 - 0624, 3601 - 3810Vayots’ Dzor34
0901 - 1149Armaviri Marz98
1201 - 1627Geghark’unik’i Marz87
1701 - 2117Lorru Marz126
2201 - 2608Kotayk’i Marz65
2601 - 3126Shiraki Marz83
3201 - 3519Syunik’i Marz65
3901 - 4216Tavushi Marz55

Armenia

Armenia (armenisht: Հայաստան Hajastan) vend në jug të Kaukazit, në mesë të Detit Zi dhe Detit Kaspik. Armenia është një vend malor në rajonin e Kaukazit të Jugut të Euroazisë. E vendosur në udhëkryqin e Azinë Perëndimore dhe Evropën Lindore, ajo kufizohet me T..  ︎  Faqja Armenia Wikipedia