Zona e orësOra e Evropës Qendrore
zonë3 028 km²
Popullsia10,4 milionë
Dendësia e popullsisë3435 / km²
Kodet Postare1000, 1005, 1006 (1174 më shumë)
Prefikset Telefon10, 11, 12 (43 më shumë)
Biznese në Belgjika1194189
Qytete684
Kodet PostareRajoni administrativNumri i kodeve postare
1000 - 1212, 1931 - 1950Brukseli54
1500 - 4690, 8000 - 9999Flanders414
4000 - 7970Wallonia464

Harta interaktive

(1177) Kodet Postare në Belgjika

Kodi PostarQytetiRajoni administrativPopullsiazonë
1000Saint-Josse-ten-NoodeBrukseli7636610,8 km²
1005BrukseliBrukseli
1006BrukseliBrukseli
1007BrukseliBrukseli
1008BrukseliBrukseli
1009BrukseliBrukseli
1010BrukseliBrukseli
1011BrukseliBrukseli
1012BrukseliBrukseli
1020Woluwe-Saint-PierreBrukseli12480,218 km²
1030Saint-Josse-ten-NoodeBrukseli1329777,8 km²
1031BrukseliBrukseli
1040EtterbeekBrukseli487893,67 km²
1041BrukseliBrukseli
1043BrukseliBrukseli
1044BrukseliBrukseli
1045BrukseliBrukseli
1047BrukseliBrukseli
1048BrukseliBrukseli
1049BrukseliBrukseli
1050IxellesBrukseli800896,6 km²
1060Saint-GillesBrukseli488842,43 km²
1070AnderlechtBrukseli12424418,3 km²
1080Molenbeek-Saint-JeanBrukseli1029836,2 km²
1081KoekelbergBrukseli184451,228 km²
1082Berchem-Sainte-AgatheBrukseli216542,904 km²
1083GanshorenBrukseli222592,35 km²
1090Molenbeek-Saint-JeanBrukseli449925,2 km²
1100
1105
1110BrukseliBrukseli
1120Neder-Over-HeembeekBrukseli6823014,5 km²
1130Woluwe-Saint-LambertBrukseli428507 km²
1140Woluwe-Saint-LambertBrukseli377375,1 km²
1150Woluwe-Saint-PierreBrukseli391029,1 km²
1160AuderghemBrukseli298348,5 km²
1170BrukseliBrukseli2226513 km²
1180UccleBrukseli7595623 km²
1190ForestBrukseli561826,3 km²
1200Woluwe-Saint-LambertBrukseli598687,3 km²
1201BrukseliBrukseli
1210Saint-Josse-ten-NoodeBrukseli243331,178 km²
1212BrukseliBrukseli
1300WavreWallonia2514532,2 km²
1301Basse WavreWallonia835210 km²
1310La HulpeWallonia916615,5 km²
1315IncourtWallonia465238,8 km²
1320711238,6 km²
13251167848,2 km²
1330RixensartWallonia116538,5 km²
Faqe 1Vazhdo

Belgjika

Belgjika (zyrtarisht Mbretëria e Belgjikës; holandisht Koninkrijk België, frëngjisht Royaume de Belgique, gjermanisht Königreich Belgien) ndodhet në pjesën perëndimore të Evropës dhe kufizohet me Holandën, Gjermaninë, Luksemburgun dhe Francën. Belgjika ka mbi ..  ︎  Faqja Belgjika Wikipedia