Zona e orësOra e Evropës Qendrore
zonë339 km²
Popullsia28976 (Më shumë detaje)
Popullsia mashkullore14736 (50,9%)
Popullsia femra14240 (49,1%)
Mosha mesatare38,1
Kodet Postare70000, 70101, 70202 (2 më shumë)
Prefiksi Telefon30

Harta interaktive

(5) Kodet Postare në Jajce, Federation of Bosnia and Herzegovina

Kodi PostarQytetiRajoni administrativPopullsiazonë
70000JajceFederation of Bosnia and Herzegovina
70101JajceFederation of Bosnia and Herzegovina20235122,6 km²
70202JajceFederation of Bosnia and Herzegovina1487111,3 km²
70204JajceFederation of Bosnia and Herzegovina596385,2 km²
72295JajceFederation of Bosnia and Herzegovina129213,8 km²

Jajce, Federation of Bosnia and Herzegovina Informacione Demografike

Popullsia28976
Dendësia e popullsisë85,5 / km²
Popullsia mashkullore14736 (50,9%)
Popullsia femra14240 (49,1%)
Mosha mesatare38,1
Mosha mesatare për meshkuj37,2
Mosha mesatare për femra39,1
Biznese në Jajce, Federation of Bosnia and Herzegovina116
Popullsia (1975)25048
Popullsia (2000)27178
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +15,7%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +6,6%

Jajce

Jajce është qytet dhe qendër komunale në Bosnje Qendrore, Bosnjë dhe Hercegovinë, qyteti në vitin 1991. Ka pasur 13579 banor në qyteti e 45.007 banorë ndërsa komuna. Në vitin 2004 komuna numëron 23.704 banorë.  ︎  Faqja Jajce Wikipedia