87140 · Kodi Postar e mëparshme
Kodi Postar tjetër · 87250

Kodi Postar 87150 - Kajaani, Kainuu

Qyteti primarKajaani
Zona e Kodi Postar 871501,91 km²
Popullsia905
Popullsia mashkullore445 (49,1%)
Popullsia femra460 (50,9%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 -25,9%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 -5,3%
Mosha mesatare42,8 vjet
Mosha mesatare për meshkuj40,4 vjet
Mosha mesatare për femra45,1 vjet
Prefikset Telefon8
Ora lokalee enjte 4:30 m.d.
Zona e orësOra verore e Evropës Lindore
koordinon64.22428676655313° / 27.69983832139892°
Kodet Postare të lidhura868508707087100871018714087250

Harta e Kodi Postar 87150

Harta interaktive

Kodi Postar 87150 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia1221972956905
Dendësia e popullsisë639,4 / km²509,0 / km²500,6 / km²473,9 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

87150 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Ulja e 5,3% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 87150-25,9%-6,9%-5,3%
Kajaani-20,8%-6,6%-5,1%
Kainuu-25,1%-17,1%-10,7%
Finlanda+16,3%+10,2%+6,2%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 87150 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 42,8 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 8715042,8 vjet45,1 vjet40,4 vjet
Kajaani42,8 vjet45,1 vjet40,4 vjet
Kainuu47,9 vjet49,4 vjet46,4 vjet
Finlanda42,4 vjet44 vjet40,7 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 87150 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 5272653
5-9252348
10-14242449
15-19303061
20-24322961
25-29322861
30-34272451
35-39232145
40-44252450
45-49303162
50-54323467
55-59373673
60-64333467
65-69222547
70-74182341
75-79131932
80-8491727
85 Plus51419
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 87150 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 473,9 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 871509051,91 km²473,9 / km²
Kajaani2130518,1 km²1175 / km²
Kainuu7576422 688,1 km²3,34 / km²
Finlanda5,3 milionë334 788,7 km²15,9 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 87150
 Prefiksi Telefon 4: 61,8%
 Prefiksi Telefon 5: 20,2%
 Prefiksi Telefon 8: 18%

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Shërbime Shtëpie: 17,8%
 industri: 14,3%
 Hotele & Udhëtime: 12,8%
 Shёrbimet profesionale: 9,3%
 Pazar: 7,8%
 Mjekësi: 6,2%
 Restorantet: 6,2%
 Automobilistik: 5,8%
 Tjetër: 19,8%
Përshkrimi i industrisëNumri i ndërmarrjeveVlerësimi mesatar i GoogleBizneset për 1.000 banorë
Pylltarisë dhe prerjet1415,5

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 87150

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 871509 014 t9,96 t4 720 t/km²
Kajaani207 329 t9,73 t11 442 t/km²
Kainuu725 358 t9,57 t32 t/km²
Finlanda54 177 520 t10,2 t161,8 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 87150

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)9 014 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë9,96 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)4 720 t/km²

Qyteti primar

Kajaani (finlandisht: Kajaanin kaupunki), është një komunë në Finlandë. Është e vendosur në provincën , dhe është pjesë e rajonit Kainuu.  ︎  Faqja Kajaani Wikipedia

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.