Kodi Postar tjetër · 202002

Kodi Postar 202001 - Alīgarh, Uttar Pradesh

Qyteti primarAlīgarh
Zona e Kodi Postar 20200168,2 km²
Popullsia1,2 milionë
Popullsia mashkullore655897 (53%)
Popullsia femra581843 (47%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +130,5%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +8,2%
Mosha mesatare20,9 vjet
Mosha mesatare për meshkuj20,5 vjet
Mosha mesatare për femra21,4 vjet
Prefikset Telefon571
LagjetAMU Campus, City
Ora lokalee martë 10:42 m.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon27.898121001084302° / 78.07556073823817°
Kodet Postare të lidhura202002202120202121202122202123202124

Harta e Kodi Postar 202001

Harta interaktive

Kodi Postar 202001 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia53709189885211440751237740
Dendësia e popullsisë7870 / km²13171 / km²16765 / km²18137 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

202001 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 8,2% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 202001+130,5%+37,7%+8,2%
Alīgarh+85,9%+21,9%+3,1%
Uttar Pradesh+134,1%+59,5%+28,4%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 202001 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 20,9 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 20200120,9 vjet21,4 vjet20,5 vjet
Alīgarh20,9 vjet21,4 vjet20,5 vjet
Uttar Pradesh21,3 vjet21,7 vjet21 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 202001 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 56977162156131927
5-98188170944152825
10-148728575217162503
15-198265467264149918
20-246593153781119712
25-29484394371092149
30-34397083860178310
35-39387593675575514
40-44333352937362708
45-49267282463151359
50-54219061881540721
55-59158341668632521
60-64160301539031421
65-69100421061520657
70-748303807316376
75-79368639197605
80-84286030165877
85 Plus274528995645
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 202001 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 18137 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 2020011,2 milionë68,2 km²18137 / km²
Alīgarh98380642,2 km²23338 / km²
Uttar Pradesh217,8 milionë240 777,3 km²904,6 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 202001 Popullsia historike dhe e parashikuar

Popullsia e vlerësuar nga 1730 deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 202001
 Prefiksi Telefon 571: 56,7%
 Prefiksi Telefon 80: 8%
 Prefiksi Telefon 180: 6,5%
 Tjetër: 28,8%

Përqendrimi i biznesit në Kodi Postar 202001

202001 Hartë interaktive biznesi

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 32,2%
 Shёrbimet profesionale: 7,9%
 Ushqim: 7,5%
 industri: 7,2%
 Arsim: 6,6%
 Besimi: 5,4%
 Mjekësi: 5,2%
 Shërbime Shtëpie: 5,1%
 Tjetër: 23%
Përshkrimi i industrisëNumri i ndërmarrjeveMosha mesatare e biznesitVlerësimi mesatar i GoogleBizneset për 1.000 banorë
Administrimi publik734.30,1
Edukimi i lartё (kolegjet dhe universitetet)1004.20,1
Banka523.60,0
Kompani huadhënie1053.70,1
Dyqane ushqimore dhe supermarkete 1033.80,1
Apartamentë653.80,1
Pasuri të paluajtshme753.70,1
Strehim Tjera1153.90,1
Shitje me shumicё pёr makineri8249,5 vjet4.30,1
Traktorë dhe pajisje fermash564.20,0
Shёndeti dhe mjekёsia 1603.90,1
Spitale904.00,1
Manaxhimi i korporatёs 634.50,1
Xhamitë1334.40,1
tempuj hindu1984.10,2
Dyqane rrobash 1043.80,1
Dyqanet elektronike 1064.00,1
Farmacitë dhe dyqane të drogës654.20,1
Supermarket1113.60,1
prodhime hekuri1034.30,1

Shpërndarja e biznesit sipas çmimit për Kodi Postar 202001

 i lirë: 48,1%
 mesatar: 48,1%
 i shtrenjtë: 3,7%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 202001

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 2020011 773 383 t1,43 t25 986 t/km²
Alīgarh1 418 599 t1,44 t33 653 t/km²
Uttar Pradesh259 048 938 t1,19 t1 075 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 202001

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)1 773 383 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,43 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)25 986 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (8)
përmbytjeLartë (10)
TërmetE mesme (4)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Tërmetet e fundit pranë

Madhësia 3.0 dhe më e madhe
DataOramadhësiDistancaThellesiVendndodhjalidhje
17.10.0710:54 m.d.4,746,9 km10 000 mRajasthan-Uttar Pradesh border region, Indiausgs.gov
16.3.992:27 m.d.4,270,2 km33 000 mUttar Pradesh, Indiausgs.gov
27.4.8010:00 p.d.4,789,2 km33 000 mHaryana-Delhi-Uttar Pradesh region, Indiausgs.gov

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.