450556 · Kodi Postar e mëparshme

Kodi Postar 450661 - Madhya Pradesh

Zona e Kodi Postar 450661398,4 km²
Popullsia87730
Popullsia mashkullore45045 (51,3%)
Popullsia femra42685 (48,7%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +122,7%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +32,8%
Mosha mesatare22,7 vjet
Mosha mesatare për meshkuj22,4 vjet
Mosha mesatare për femra23,1 vjet
Prefikset Telefon1375155917991909Më shumë
Ora lokalee hënë 9:38 p.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon21.660133873302506° / 76.18568553772855°
Kodet Postare të lidhura450340450351450445450551450554450556

Harta e Kodi Postar 450661

Harta interaktive

Kodi Postar 450661 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia39397533996607787730
Dendësia e popullsisë98,9 / km²134,0 / km²165,9 / km²220,2 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

450661 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 32,8% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 450661+122,7%+64,3%+32,8%
Madhya Pradesh+134%+59,7%+28,6%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 450661 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 22,7 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 45066122,7 vjet23,1 vjet22,4 vjet
Madhya Pradesh23,4 vjet23,7 vjet23,1 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 450661 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 5498646969683
5-95402510110504
10-145415509810513
15-19474941808930
20-24418836597848
25-29343833056743
30-34307930286107
35-39291427975712
40-44259924165015
45-49218219894172
50-54169614873183
55-59120412712475
60-64117712232401
65-697879211708
70-746277081335
75-79273347620
80-84182252434
85 Plus148209357
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 450661 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 220,2 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 45066187730398,4 km²220,2 / km²
Madhya Pradesh79,1 milionë308 149,6 km²256,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 450661 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 32,1%
 Besimi: 14,6%
 Arsim: 13,4%
 Automobilistik: 5,1%
 Shërbime Financiare: 5,1%
 Ushqim: 5,1%
 Tjetër: 24,7%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 450661

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 450661110 886 t1,26 t278,4 t/km²
Madhya Pradesh98 758 435 t1,25 t320,5 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 450661

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)110 886 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,26 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)278,4 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (8)
përmbytjeE mesme (4)
TërmetE ulët (2)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Tërmetet e fundit pranë

Madhësia 3.0 dhe më e madhe
DataOramadhësiDistancaThellesiVendndodhjalidhje
3.1.099:20 m.d.4,188,8 km10 000 mMadhya Pradesh-Maharashtra border region, Indiausgs.gov

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.