451113 · Kodi Postar e mëparshme
Kodi Postar tjetër · 451221

Kodi Postar 451220 - Maheshwar, Madhya Pradesh

Qyteti primarMaheshwar
Zona e Kodi Postar 451220311,5 km²
Popullsia60882
Popullsia mashkullore31134 (51,1%)
Popullsia femra29748 (48,9%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +350,6%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +32,4%
Mosha mesatare22,6 vjet
Mosha mesatare për meshkuj22,4 vjet
Mosha mesatare për femra22,9 vjet
Prefikset Telefon7283
Ora lokalee hënë 9:32 p.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon22.3123401382192° / 75.8273763494922°
Kodet Postare të lidhura451111451113451221451224451225451228

Harta e Kodi Postar 451220

Harta interaktive

Kodi Postar 451220 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia13511349194597060882
Dendësia e popullsisë43,4 / km²112,1 / km²147,6 / km²195,4 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

451220 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 32,4% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 451220+350,6%+74,4%+32,4%
Madhya Pradesh+134%+59,7%+28,6%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 451220 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 22,6 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 45122022,6 vjet22,9 vjet22,4 vjet
Madhya Pradesh23,4 vjet23,7 vjet23,1 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 451220 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 5342232106632
5-9377535767351
10-14377436487423
15-19323729516188
20-24282825685397
25-29240723124719
30-34223721954433
35-39207219394011
40-44177816663444
45-49151914122932
50-54119410402234
55-598318501682
60-647567781535
65-695055991104
70-74401450852
75-79173234408
80-84121169290
85 Plus105151256
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 451220 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 195,4 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 45122060882311,5 km²195,4 / km²
Madhya Pradesh79,1 milionë308 149,6 km²256,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 451220 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 451220
 Prefiksi Telefon 7283: 72,7%
 Prefiksi Telefon 7693: 9,1%
 Prefiksi Telefon 8223: 9,1%
 Prefiksi Telefon 7770: 9,1%

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 30,3%
 Besimi: 15,7%
 Ushqim: 6,9%
 industri: 6,7%
 Arsim: 4,9%
 Shёrbimet profesionale: 4,9%
 Tjetër: 30,5%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 451220

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 45122072 167 t1,19 t231,7 t/km²
Madhya Pradesh98 758 435 t1,25 t320,5 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 451220

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)72 167 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,19 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)231,7 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (8)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Tërmetet e fundit pranë

Madhësia 3.0 dhe më e madhe
DataOramadhësiDistancaThellesiVendndodhjalidhje
3.1.099:20 m.d.4,195,4 km10 000 mMadhya Pradesh-Maharashtra border region, Indiausgs.gov

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.