451444 · Kodi Postar e mëparshme
Kodi Postar tjetër · 451449

Kodi Postar 451447 - Barwāni, Madhya Pradesh

Qyteti primarBarwāni
Zona e Kodi Postar 451447539,8 km²
Popullsia123940
Popullsia mashkullore62619 (50,5%)
Popullsia femra61321 (49,5%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +184,5%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +36,2%
Mosha mesatare19,6 vjet
Mosha mesatare për meshkuj19,5 vjet
Mosha mesatare për femra19,7 vjet
Ora lokalee hënë 9:20 p.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon21.875453821925927° / 75.1193004353796°
Kodet Postare të lidhura451440451441451442451443451444451449

Harta e Kodi Postar 451447

Harta interaktive

Kodi Postar 451447 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia435676397190977123940
Dendësia e popullsisë80,7 / km²118,5 / km²168,6 / km²229,6 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

451447 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 36,2% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 451447+184,5%+93,7%+36,2%
Madhya Pradesh+134%+59,7%+28,6%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 451447 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 19,6 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 45144719,6 vjet19,7 vjet19,5 vjet
Madhya Pradesh23,4 vjet23,7 vjet23,1 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 451447 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 58491808716579
5-98996865517651
10-148340824116581
15-196086603012117
20-245396523510632
25-29459345009094
30-34417340768250
35-39373236247357
40-44329430386332
45-49261625445160
50-54207818323911
55-59142715552983
60-64135213812733
65-6983610111848
70-746297061336
75-79250342592
80-84174245420
85 Plus155217372
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 451447 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 229,6 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 451447123940539,8 km²229,6 / km²
Madhya Pradesh79,1 milionë308 149,6 km²256,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 451447 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 451447
 Prefiksi Telefon 7284: 64,3%
 Prefiksi Telefon 7224: 7,1%
 Prefiksi Telefon 8461: 7,1%
 Prefiksi Telefon 7693: 7,1%
 Prefiksi Telefon 831: 7,1%
 Prefiksi Telefon 7773: 7,1%

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 33,5%
 Besimi: 10,6%
 Ushqim: 8,2%
 Arsim: 7%
 Restorantet: 6,2%
 industri: 5,4%
 Hotele & Udhëtime: 5,2%
 Tjetër: 23,9%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 451447

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 451447135 594 t1,09 t251,2 t/km²
Madhya Pradesh98 758 435 t1,25 t320,5 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 451447

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)135 594 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,09 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)251,2 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (7,9)
përmbytjeE mesme (4)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Tërmetet e fundit pranë

Madhësia 3.0 dhe më e madhe
DataOramadhësiDistancaThellesiVendndodhjalidhje
3.1.099:20 m.d.4,139 km10 000 mMadhya Pradesh-Maharashtra border region, Indiausgs.gov

Qytete

Përqindja e bizneseve nga qyteti në 451447
 Rajpur: 83%
 Barwāni: 11,3%
 Tjetër: 5,7%

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.