491336 · Kodi Postar e mëparshme
Kodi Postar tjetër · 491338

Kodi Postar 491337 - Çatisgar

Zona e Kodi Postar 491337350,7 km²
Popullsia190325
Popullsia mashkullore95397 (50,1%)
Popullsia femra94928 (49,9%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +142%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +25,7%
Mosha mesatare25,4 vjet
Mosha mesatare për meshkuj25,1 vjet
Mosha mesatare për femra25,7 vjet
Prefikset Telefon6524686068616866Më shumë
Ora lokalee hënë 10:33 m.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon21.924826778758582° / 81.59142557194981°
Kodet Postare të lidhura491331491332491335491336491338491340

Harta e Kodi Postar 491337

Harta interaktive

Kodi Postar 491337 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia78631124136151447190325
Dendësia e popullsisë224,2 / km²354,0 / km²431,8 / km²542,7 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

491337 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 25,7% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 491337+142%+53,3%+25,7%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 491337 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 25,4 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49133725,4 vjet25,7 vjet25,1 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 491337 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 58736852417260
5-99341904018381
10-14103001007920380
15-199961964019602
20-249195911018306
25-297867762115489
30-346750709313843
35-396882710613989
40-446460626212723
45-495499505910558
50-54404038617902
55-59313531476283
60-64270230415744
65-69183523044140
70-74143215753007
75-796537141367
80-84349438787
85 Plus258313572
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 491337 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 542,7 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 491337190325350,7 km²542,7 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 491337 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 39,3%
 Ushqim: 13,9%
 Besimi: 8,5%
 Arsim: 8,2%
 Tjetër: 30,1%
Përshkrimi i industrisëNumri i ndërmarrjeveVlerësimi mesatar i GoogleBizneset për 1.000 banorë
Dyqanet elektronike 74.00,0

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 491337

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 491337303 298 t1,59 t864,9 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 491337

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)303 298 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,59 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)864,9 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (7)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.