491557 · Kodi Postar e mëparshme
Kodi Postar tjetër · 491559

Kodi Postar 491558 - Çatisgar

Zona e Kodi Postar 491558478,2 km²
Popullsia88883
Popullsia mashkullore43711 (49,2%)
Popullsia femra45172 (50,8%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +111,5%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +31,8%
Mosha mesatare24,7 vjet
Mosha mesatare për meshkuj24,5 vjet
Mosha mesatare për femra24,9 vjet
Prefikset Telefon6524686068616866Më shumë
Ora lokalee martë 12:08 p.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon20.970974027474487° / 80.58234596463805°
Kodet Postare të lidhura491338491340491441491444491557491559

Harta e Kodi Postar 491558

Harta interaktive

Kodi Postar 491558 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia42031569036746088883
Dendësia e popullsisë87,9 / km²119,0 / km²141,1 / km²185,9 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

491558 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 31,8% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 491558+111,5%+56,2%+31,8%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 491558 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 24,7 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49155824,7 vjet24,9 vjet24,5 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 491558 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 5420942248433
5-9454645789124
10-14494550449989
15-19439445998994
20-24416242178379
25-29353634146950
30-34308133086389
35-39311332366350
40-44292829445872
45-49247723554832
50-54180218333636
55-59141915142933
60-64120014352636
65-6981710531870
70-745817491330
75-79242324567
80-84137196333
85 Plus123150273
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 491558 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 185,9 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 49155888883478,2 km²185,9 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 491558 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 491558
 Prefiksi Telefon 7745: 50%
 Prefiksi Telefon 7771: 25%
 Prefiksi Telefon 7748: 25%

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 35,5%
 Besimi: 10,9%
 Arsim: 8,7%
 Ushqim: 8,5%
 Restorantet: 8,3%
 Hotele & Udhëtime: 6,3%
 Tjetër: 21,8%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 491558

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 491558118 289 t1,33 t247,3 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 491558

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)118 289 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,33 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)247,3 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (7)
përmbytjeLartë (7)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.