493554 · Kodi Postar e mëparshme
Kodi Postar tjetër · 493558

Kodi Postar 493555 - Çatisgar

Zona e Kodi Postar 493555294,8 km²
Popullsia1759
Popullsia mashkullore867 (49,3%)
Popullsia femra892 (50,7%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +59,9%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +44,5%
Mosha mesatare25,7 vjet
Mosha mesatare për meshkuj25,1 vjet
Mosha mesatare për femra26,2 vjet
Prefikset Telefon6524686068616866Më shumë
Ora lokalee martë 12:06 p.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon21.41954692135817° / 82.7781661253744°
Kodet Postare të lidhura493446493526493551493554493558493559

Harta e Kodi Postar 493555

Harta interaktive

Kodi Postar 493555 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia1100100012171759
Dendësia e popullsisë3,73 / km²3,39 / km²4,13 / km²5,97 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

493555 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 44,5% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 493555+59,9%+75,9%+44,5%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 493555 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 25,7 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49355525,7 vjet26,2 vjet25,1 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 493555 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 58180161
5-98583168
10-149797194
15-199393186
20-247778155
25-296566132
30-345965124
35-396265128
40-445759116
45-49514798
50-54373774
55-59303263
60-64273360
65-69212647
70-74151732
75-796815
80-84459
85 Plus336
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 493555 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 5,97 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 4935551759294,8 km²5,97 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 493555 Popullsia e parashikuar

Popullsia e vlerësuar nga 1975 deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 493555
 Prefiksi Telefon 8823: 18,8%
 Prefiksi Telefon 79: 18,8%
 Prefiksi Telefon 7724: 12,5%
 Prefiksi Telefon 8964: 6,2%
 Prefiksi Telefon 80: 6,2%
 Prefiksi Telefon 724: 6,2%
 Prefiksi Telefon 7772: 6,2%
 Prefiksi Telefon 8965: 6,2%
 Prefiksi Telefon 7804: 6,2%
 Prefiksi Telefon 747: 6,2%
 Prefiksi Telefon 8819: 6,2%

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 42,8%
 Arsim: 9,3%
 Ushqim: 8%
 Besimi: 7,3%
 Tjetër: 32,6%
Përshkrimi i industrisëNumri i ndërmarrjeveVlerësimi mesatar i GoogleBizneset për 1.000 banorë

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 493555

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 4935552 405 t1,37 t8,16 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 493555

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)2 405 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,37 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)8,16 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (7)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.