494005 · Kodi Postar e mëparshme
Kodi Postar tjetër · 494111

Kodi Postar 494010 - Çatisgar

Zona e Kodi Postar 494010780,9 km²
Popullsia105688
Popullsia mashkullore51927 (49,1%)
Popullsia femra53761 (50,9%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +133%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +25,7%
Mosha mesatare23,4 vjet
Mosha mesatare për meshkuj23,3 vjet
Mosha mesatare për femra23,5 vjet
Prefikset Telefon6524686068616866Më shumë
Ora lokalee hënë 10:39 m.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon19.163208092280982° / 81.64383773505513°
Kodet Postare të lidhura494001494005494111494114494115494122

Harta e Kodi Postar 494010

Harta interaktive

Kodi Postar 494010 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia453556394584076105688
Dendësia e popullsisë58,1 / km²81,9 / km²107,7 / km²135,3 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

494010 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 25,7% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 494010+133%+65,3%+25,7%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 494010 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 23,4 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49401023,4 vjet23,5 vjet23,3 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 494010 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 55523557511098
5-96242625412496
10-146020606512085
15-195062525210315
20-24473252659998
25-29439443258720
30-34367137857456
35-39358136697251
40-44315632676423
45-49285828175675
50-54211020624173
55-59152816713200
60-64132315232846
65-6979210291821
70-745256561181
75-79198261460
80-84116162278
85 Plus95124220
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 494010 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 135,3 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 494010105688780,9 km²135,3 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 494010 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 494010
 Prefiksi Telefon 79: 33,3%
 Prefiksi Telefon 180: 33,3%
 Prefiksi Telefon 831: 33,3%

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 29,2%
 Arsim: 14,9%
 Besimi: 12,5%
 Hotele & Udhëtime: 11,5%
 Ushqim: 9,5%
 Restorantet: 6,8%
 Tjetër: 15,6%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 494010

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 494010126 719 t1,2 t162,3 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 494010

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)126 719 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,2 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)162,3 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëE mesme (4)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.