494337 · Kodi Postar e mëparshme

Kodi Postar 494347 - Çatisgar

Zona e Kodi Postar 494347576,9 km²
Popullsia89520
Popullsia mashkullore44002 (49,2%)
Popullsia femra45518 (50,8%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +133,8%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +19,5%
Mosha mesatare23,5 vjet
Mosha mesatare për meshkuj23,3 vjet
Mosha mesatare për femra23,6 vjet
Prefikset Telefon6524686068616866Më shumë
Ora lokalee martë 12:07 p.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon20.022378283302704° / 81.7711697355506°
Kodet Postare të lidhura494332494333494334494335494336494337

Harta e Kodi Postar 494347

Harta interaktive

Kodi Postar 494347 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia38297517027490889520
Dendësia e popullsisë66,4 / km²89,6 / km²129,9 / km²155,2 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

494347 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 19,5% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 494347+133,8%+73,1%+19,5%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 494347 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 23,5 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49434723,5 vjet23,6 vjet23,3 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 494347 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 5466347029365
5-95256526510522
10-145090512610216
15-19430144558756
20-24401844578475
25-29372136607382
30-34311232096321
35-39304031126152
40-44267827725450
45-49242723864814
50-54179017503540
55-59130114192720
60-64112612952421
65-696778781556
70-744505621012
75-79171225397
80-84100139240
85 Plus82106189
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 494347 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 155,2 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 49434789520576,9 km²155,2 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 494347 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 494347
 Prefiksi Telefon 79: 33,3%
 Prefiksi Telefon 8458: 16,7%
 Prefiksi Telefon 8516: 16,7%
 Prefiksi Telefon 7849: 16,7%
 Prefiksi Telefon 7222: 16,7%

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 45,1%
 Arsim: 10,8%
 Ushqim: 9,3%
 Restorantet: 6,7%
 Besimi: 5,2%
 Tjetër: 22,8%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 494347

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 494347107 836 t1,2 t186,9 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 494347

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)107 836 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,2 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)186,9 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëE mesme (5,7)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.