495222 · Kodi Postar e mëparshme
Kodi Postar tjetër · 495224

Kodi Postar 495223 - Bilāspur, Çatisgar

Qyteti primarBilāspur
Zona e Kodi Postar 49522351,7 km²
Popullsia188755
Popullsia mashkullore96620 (51,2%)
Popullsia femra92135 (48,8%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +160,9%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +16,6%
Mosha mesatare23,2 vjet
Mosha mesatare për meshkuj23 vjet
Mosha mesatare për femra23,5 vjet
LagjetTifra, Yadunandan Nagar, Tifra
Ora lokalee hënë 11:50 m.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon22.034474927514683° / 82.12273225883709°
Kodet Postare të lidhura495116495117495118495220495222495224

Harta e Kodi Postar 495223

Harta interaktive

Kodi Postar 495223 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia72338114954161861188755
Dendësia e popullsisë1398 / km²2221 / km²3128 / km²3648 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

495223 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 16,6% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 495223+160,9%+64,2%+16,6%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 495223 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 23,2 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49522323,2 vjet23,5 vjet23 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 495223 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 510336981120148
5-9111751052921704
10-14113511069722049
15-1910144914119285
20-248799829717096
25-297758728915047
30-346765670713473
35-396551626412815
40-445716533311050
45-49478143539135
50-54361332686881
55-59268327565439
60-64258428295413
65-69184520033848
70-74130614562762
75-795786671246
80-84367430797
85 Plus268305574
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 495223 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 3648 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 49522318875551,7 km²3648 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 495223 Popullsia historike dhe e parashikuar

Popullsia e vlerësuar nga 1770 deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Lagjet

Shpërndarja e biznesit sipas lagjes në 495223
 Tifra: 73,1%
 Yadunandan Nagar, Tifra: 21,5%
 Tjetër: 5,4%

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 495223
 Prefiksi Telefon 7752: 41,9%
 Prefiksi Telefon 180: 6,5%
 Prefiksi Telefon 8719: 6,5%
 Prefiksi Telefon 7772: 6,5%
 Prefiksi Telefon 7771: 3,2%
 Prefiksi Telefon 80: 3,2%
 Prefiksi Telefon 877: 3,2%
 Prefiksi Telefon 8818: 3,2%
 Prefiksi Telefon 831: 3,2%
 Prefiksi Telefon 8518: 3,2%
 Prefiksi Telefon 771: 3,2%
 Prefiksi Telefon 8224: 3,2%
 Prefiksi Telefon 832: 3,2%
 Prefiksi Telefon 7583: 3,2%
 Prefiksi Telefon 866: 3,2%
 Prefiksi Telefon 7746: 3,2%

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 31,3%
 Shёrbimet profesionale: 10%
 industri: 9,8%
 Ushqim: 8,9%
 Automobilistik: 7,8%
 Hotele & Udhëtime: 6%
 Arsim: 5,4%
 Tjetër: 20,7%
Përshkrimi i industrisëNumri i ndërmarrjeveVlerësimi mesatar i GoogleBizneset për 1.000 banorë

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 495223

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 495223303 554 t1,61 t5 867 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 495223

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)303 554 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,61 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)5 867 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (7)
përmbytjeE mesme (4)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.