495223 · Kodi Postar e mëparshme

Kodi Postar 495224 - Çatisgar

Zona e Kodi Postar 495224418,2 km²
Popullsia181287
Popullsia mashkullore91721 (50,6%)
Popullsia femra89567 (49,4%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +138,9%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +20,4%
Mosha mesatare23,3 vjet
Mosha mesatare për meshkuj23 vjet
Mosha mesatare për femra23,6 vjet
Prefikset Telefon6524686068616866Më shumë
Ora lokalee hënë 10:46 m.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon21.92778235162869° / 82.0929229056826°
Kodet Postare të lidhura495117495118495119495220495222495223

Harta e Kodi Postar 495224

Harta interaktive

Kodi Postar 495224 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia75895123843150591181287
Dendësia e popullsisë181,5 / km²296,1 / km²360,1 / km²433,5 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

495224 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 20,4% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 495224+138,9%+46,4%+20,4%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 495224 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 23,3 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49522423,3 vjet23,6 vjet23 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 495224 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 59805953019336
5-9105941022120815
10-14107721039521167
15-199632889418526
20-248358807416433
25-297371709214464
30-346427652312951
35-396223609412317
40-445430518810618
45-49454342328775
50-54342931776606
55-59254826785226
60-64245027485199
65-69175019473697
70-74123814142652
75-795486481197
80-84347417765
85 Plus255297552
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 495224 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 433,5 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 495224181287418,2 km²433,5 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 495224 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 495224
 Prefiksi Telefon 7752: 50%
 Prefiksi Telefon 8964: 8,3%
 Prefiksi Telefon 79: 8,3%
 Prefiksi Telefon 8463: 8,3%
 Prefiksi Telefon 8823: 8,3%
 Prefiksi Telefon 180: 8,3%
 Prefiksi Telefon 747: 8,3%

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 32,9%
 Arsim: 10,8%
 Besimi: 10,6%
 Ushqim: 9,6%
 industri: 6,2%
 Tjetër: 29,9%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 495224

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 495224277 216 t1,53 t662,9 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 495224

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)277 216 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,53 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)662,9 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (7)
përmbytjeE mesme (4)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.