495687 · Kodi Postar e mëparshme

Kodi Postar 495688 - Çatisgar

Zona e Kodi Postar 495688182,2 km²
Popullsia61117
Popullsia mashkullore30569 (50%)
Popullsia femra30548 (50%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +129%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +21,6%
Mosha mesatare23,7 vjet
Mosha mesatare për meshkuj23,4 vjet
Mosha mesatare për femra24,1 vjet
Prefikset Telefon6524686068616866Më shumë
Ora lokalee martë 12:07 p.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon21.805214475362696° / 83.07817201340438°
Kodet Postare të lidhura495682495683495684495685495686495687

Harta e Kodi Postar 495688

Harta interaktive

Kodi Postar 495688 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia26686454575025261117
Dendësia e popullsisë146,5 / km²249,6 / km²275,9 / km²335,5 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

495688 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 21,6% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 495688+129%+34,5%+21,6%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 495688 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 23,7 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49568823,7 vjet24,1 vjet23,4 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 495688 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 5294728585806
5-9330931986507
10-14358535607146
15-19343934146853
20-24293827555694
25-29242423004725
30-34206920774147
35-39197419983973
40-44177317353508
45-49148014142895
50-54111610932209
55-598659791845
60-6491811322050
65-697298641594
70-745275981126
75-79228274502
80-84150179330
85 Plus98117215
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 495688 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 335,5 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 49568861117182,2 km²335,5 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 495688 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 37,1%
 Ushqim: 9,7%
 Arsim: 9%
 Besimi: 7,5%
 Restorantet: 5,3%
 Tjetër: 31,3%
Përshkrimi i industrisëNumri i ndërmarrjeveVlerësimi mesatar i GoogleBizneset për 1.000 banorë

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 495688

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 49568880 159 t1,31 t440,1 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 495688

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)80 159 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,31 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)440,1 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (7)
përmbytjeE mesme (4)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Tërmetet e fundit pranë

Madhësia 3.0 dhe më e madhe
DataOramadhësiDistancaThellesiVendndodhjalidhje
12.2.9612:39 m.d.4,391,8 km33 000 mChhattisgarh, Indiausgs.gov

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.