496331 · Kodi Postar e mëparshme
Kodi Postar tjetër · 496336

Kodi Postar 496334 - Çatisgar

Zona e Kodi Postar 496334473,5 km²
Popullsia48693
Popullsia mashkullore24183 (49,7%)
Popullsia femra24511 (50,3%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +109,8%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +48,3%
Mosha mesatare24,9 vjet
Mosha mesatare për meshkuj24,7 vjet
Mosha mesatare për femra25,1 vjet
Prefikset Telefon6524686068616866Më shumë
Ora lokalee martë 12:01 p.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon22.74142976619183° / 84.12328199875068°
Kodet Postare të lidhura496225496227496330496331496336496338

Harta e Kodi Postar 496334

Harta interaktive

Kodi Postar 496334 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia23208321933283448693
Dendësia e popullsisë49,0 / km²68,0 / km²69,3 / km²102,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

496334 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 48,3% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 496334+109,8%+51,3%+48,3%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 496334 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 24,9 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49633424,9 vjet25,1 vjet24,7 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 496334 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 5246224584920
5-9262525855211
10-14269026965387
15-19236422954660
20-24208221914274
25-29185518343690
30-34154516273173
35-39161316273241
40-44146515332998
45-49141913372757
50-54106910472117
55-598639001763
60-647948921687
65-695606351195
70-74395427822
75-79180208389
80-84117128245
85 Plus8391174
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 496334 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 102,8 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 49633448693473,5 km²102,8 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 496334 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në 496334
 Prefiksi Telefon 7764: 25%
 Prefiksi Telefon 7746: 25%
 Prefiksi Telefon 7763: 25%
 Prefiksi Telefon 79: 25%

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Pazar: 35,2%
 Arsim: 13,3%
 Ushqim: 9,5%
 Besimi: 9,5%
 Restorantet: 6,2%
 Hotele & Udhëtime: 5,2%
 Tjetër: 21%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 496334

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 49633460 132 t1,23 t127 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 496334

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)60 132 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,23 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)127 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (7)
përmbytjeLartë (9)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Tërmetet e fundit pranë

Madhësia 3.0 dhe më e madhe
DataOramadhësiDistancaThellesiVendndodhjalidhje
12.6.015:41 p.d.4,860,2 km33 000 mChhattisgarh, Indiausgs.gov

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.