496450 · Kodi Postar e mëparshme

Kodi Postar 496460 - Çatisgar

Zona e Kodi Postar 49646037,3 km²
Popullsia12207
Popullsia mashkullore6072 (49,7%)
Popullsia femra6135 (50,3%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +53,4%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +12,1%
Mosha mesatare25,5 vjet
Mosha mesatare për meshkuj25,2 vjet
Mosha mesatare për femra25,8 vjet
Prefikset Telefon6524686068616866Më shumë
Ora lokalee hënë 10:43 m.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon21.69949025519218° / 82.98697653415397°
Kodet Postare të lidhura496334496336496338496440496445496450

Harta e Kodi Postar 496460

Harta interaktive

Kodi Postar 496460 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia795998631089012207
Dendësia e popullsisë213,5 / km²264,6 / km²292,2 / km²327,5 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

496460 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Rritja e 12,1% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 496460+53,4%+23,8%+12,1%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 496460 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 25,5 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49646025,5 vjet25,8 vjet25,2 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 496460 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 55765641140
5-96125971210
10-146586511310
15-196106011211
20-245595731132
25-29498490989
30-34436459896
35-39443446889
40-44391389781
45-49339318658
50-54250245495
55-59196205401
60-64184214399
65-69135159295
70-7494111205
75-79425497
80-84293564
85 Plus192444
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 496460 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 327,5 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 4964601220737,3 km²327,5 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 496460 Popullsia historike dhe e parashikuar

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2100
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 496460

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 49646016 290 t1,33 t437,1 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 496460

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)16 290 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,33 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)437,1 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëLartë (7)
përmbytjeE mesme (4)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.