497557 · Kodi Postar e mëparshme

Kodi Postar 497559 - Çatisgar

Zona e Kodi Postar 49755937,6 km²
Popullsia31371
Popullsia mashkullore15990 (51%)
Popullsia femra15381 (49%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 -52,3%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 -22,4%
Mosha mesatare23,8 vjet
Mosha mesatare për meshkuj23,8 vjet
Mosha mesatare për femra23,9 vjet
Prefikset Telefon6524686068616866Më shumë
Ora lokalee hënë 11:53 m.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon23.25673151641574° / 82.39704028355872°
Kodet Postare të lidhura497449497450497451497553497555497557

Harta e Kodi Postar 497559

Harta interaktive

Kodi Postar 497559 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia65743449644041231371
Dendësia e popullsisë1747 / km²1195 / km²1074 / km²834,0 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

497559 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Ulja e 22,4% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 497559-52,3%-30,2%-22,4%
Çatisgar+132,7%+60,3%+28,8%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 497559 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 23,8 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 49755923,8 vjet23,9 vjet23,8 vjet
Çatisgar24,1 vjet24,3 vjet23,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 497559 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 5160115403141
5-9173416663400
10-14178017123492
15-19166315713234
20-24159215503142
25-29135412692624
30-34110010902190
35-39106910252094
40-449259141840
45-498718651737
50-547326171350
55-595524481001
60-64389412801
65-69258288546
70-74183210393
75-797895173
80-846365128
85 Plus464692
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 497559 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 834,0 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 4975593137137,6 km²834,0 / km²
Çatisgar27,8 milionë135 225,8 km²205,8 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 497559

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 49755945 130 t1,44 t1 199 t/km²
Çatisgar37 367 476 t1,34 t276,3 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 497559

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)45 130 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,44 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)1 199 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
thatësirëE mesme (5)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Tërmetet e fundit pranë

Madhësia 3.0 dhe më e madhe
DataOramadhësiDistancaThellesiVendndodhjalidhje
1.9.1811:09 p.d.4,726,3 km10 000 m28km NNW of Baikunthpur, Indiausgs.gov
10.4.187:14 p.d.4,698,1 km10 000 m14km WSW of Singrauli, Indiausgs.gov
9.10.0011:11 m.d.4,539,1 km33 000 mMadhya Pradesh-Chhattisgarh border region, Indiausgs.gov
12.2.9612:39 m.d.4,387,3 km33 000 mChhattisgarh, Indiausgs.gov
18.1.9612:05 p.d.4,295,5 km33 000 mUttar Pradesh-Madhya Pradesh border region, Indiausgs.gov

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.