744208 · Kodi Postar e mëparshme

Kodi Postar 744209 - Union Territory of Andaman and Nicobar Islands

Zona e Kodi Postar 744209660,6 km²
Popullsia23038
Popullsia mashkullore11917 (51,7%)
Popullsia femra11121 (48,3%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +14,6%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 -1,1%
Mosha mesatare27,9 vjet
Mosha mesatare për meshkuj28,6 vjet
Mosha mesatare për femra27,1 vjet
Ora lokalee shtunë 3:54 p.d.
Zona e orësOra standarde e Indisë
koordinon12.38379861673801° / 92.81017263833448°
Kodet Postare të lidhura744203744204744205744206744207744208

Harta e Kodi Postar 744209

Harta interaktive

Kodi Postar 744209 Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia20108225152329623038
Dendësia e popullsisë30,4 / km²34,1 / km²35,3 / km²34,9 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

744209 Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Ulja e 1,1% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Kodi Postar 744209+14,6%+2,3%-1,1%
Andaman and Nicobar Islands+43%+19%+8,4%
India+111,1%+50,6%+24,5%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 744209 Mosha mesatare

Mosha mesatare: 27,9 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Kodi Postar 74420927,9 vjet27,1 vjet28,6 vjet
Andaman and Nicobar Islands28,3 vjet27,6 vjet28,9 vjet
India24,9 vjet25,4 vjet24,5 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 744209 Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 59208881809
5-99999871986
10-14115411312286
15-1910529932046
20-2498310712055
25-29118411542338
30-3410389551993
35-399419351877
40-448296801510
45-497206211342
50-545514611013
55-59456375832
60-64407364771
65-69268206474
70-74197131329
75-7910869178
80-846351114
85 Plus474794
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Kodi Postar 744209 Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 34,9 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Kodi Postar 74420923038660,6 km²34,9 / km²
Andaman and Nicobar Islands3930067 498,3 km²52,4 / km²
India1,3 miliardë3 083 563,4 km²423,8 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Kodi Postar 744209 Popullsia Historike

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2015
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Kodi Postar 744209

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Kodi Postar 74420927 450 t1,19 t41,6 t/km²
Andaman and Nicobar Islands484 254 t1,23 t64,6 t/km²
India1 928 568 344 t1,48 t625,4 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Kodi Postar 744209

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)27 450 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë1,19 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)41,6 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
lumë votashLartë (7)
thatësirëE mesme (4)
TërmetE mesme (5,4)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.

Tërmetet e fundit pranë

Madhësia 3.0 dhe më e madhe
DataOramadhësiDistancaThellesiVendndodhjalidhje
17.6.193:19 m.d.4,930,9 km30 000 m46km N of Bamboo Flat, Indiausgs.gov
26.1.1510:29 p.d.4,46,3 km29 610 m70km N of Bamboo Flat, Indiausgs.gov
22.1.154:29 m.d.4,213,7 km33 170 m88km N of Bamboo Flat, Indiausgs.gov
27.11.145:18 m.d.5,314,4 km43 760 m90km N of Bamboo Flat, Indiausgs.gov
26.2.129:19 m.d.4,620,3 km39 800 mAndaman Islands, India regionusgs.gov
26.9.109:36 m.d.4,626,2 km23 900 mAndaman Islands, India regionusgs.gov
28.7.096:09 p.d.4,634,6 km26 400 mAndaman Islands, India regionusgs.gov
27.4.088:34 m.d.4,533,5 km35 000 mAndaman Islands, India regionusgs.gov
8.4.0812:33 m.d.3,725,5 km58 600 mAndaman Islands, India regionusgs.gov
14.1.0710:13 m.d.4,726,4 km30 000 mAndaman Islands, India regionusgs.gov

Gjeni dukuritë historike të tërmetit afër Kodi Postar 744209

Data e hershme  Data e fundit 
 Madhësia 3.0 dhe më e madhe   Magnituda 4.0 dhe më e madhe   Madhësia 5.0 dhe më e madhe 

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.