Zona e orësOra e Evropës Lindore
zonë3 346 km²
Popullsia4,3 milionë
Dendësia e popullsisë1292 / km²
Kodet Postare2000, 2001, 2002 (1274 më shumë)
Prefikset Telefon210, 215, 216 (44 më shumë)
Biznese në Moldavia23688
Qytete828
Kodet PostareRajoni administrativNumri i kodeve postare
2000 - 2093Kishinau79
3004 - 3052, 5133 - 5138Raionul Soroca45
3100 - 3151Municipiul Bălţi17
3200 - 3252Municipiul Bender3
3401 - 3452Raionul Hînceşti44
3502 - 3557Raionul Orhei46
3600 - 3652Raionul Ungheni48
3718 - 3735, 7413 - 7420Raionul Străşeni22
3901 - 3934, 5312 - 5323Raionul Cahul41
4016 - 4018, 6501 - 6538, 7722 - 7724Raionul Anenii Noi33
4101 - 4133Cimişlia23
4201 - 4241Raionul Ştefan Vodă31
4301 - 4329, 7701 - 7730Raionul Căuşeni36
4401 - 4442Raionul Călăraşi36
4501 - 4571, 5801 - 5841, 6600 - 6619Raionul Teleneşti63
4523 - 4580Raionul Dubăsari14
4601 - 4646Raionul Edineţ33
4706 - 4741Raionul Briceni37
4813 - 4840Raionul Criuleni21
4901 - 4934Raionul Glodeni23
5001 - 5040, 6641 - 6654Raionul Floreşti46
5101 - 5211Raionul Donduşeni33
5201 - 5235Raionul Drochia26
5400 - 5439Raionul Rezina29
5601 - 5644Raionul Rîşcani43
5901 - 5951Raionul Faleşti49
6201 - 6243Raionul Sîngerei34
6301 - 6334Raionul Leova23
6401 - 6442Raionul Nisporeni28
6701 - 6717Raionul Basarabeasca9
6815 - 6831, 7713 - 7715Raionul Ialoveni21
7101 - 7136Raionul Ocniţa30
7201 - 7236Raionul Şoldăneşti25
7301 - 7344Raionul Cantemir36

Moldavia

e Moldavisë (rumanisht: Republica Moldova) është një shtet kontinental në Evropën linore. Moldavia ndodhet në mes të Rumenisë në perëndim dhe Ukrainës në lindje. Në të kaluerën teritori i Moldavisë ishte pjesë e Principatës Moldave toka të së cilës më 1812 j..  ︎  Faqja Moldavia Wikipedia