Zona e orësOra: Nepal
zonë14 781 km²
Popullsia29,0 milionë
Dendësia e popullsisë1958 / km²
Kodet Postare00977, 10100, 10101 (915 më shumë)
Prefikset Telefon1, 10, 11 (53 më shumë)
Biznese në Nepali90327
Qytete258
Kodet PostareRajoni administrativNumri i kodeve postare
10309 - 10406, 10605 - 10607, 10811 - 10903Sudur Pashchimanchal24
21503 - 21900, 22110 - 22208, 22407 - 22414Madhya Pashchimanchal41
33203 - 33300, 33507 - 44205Pashchimanchal57
44113 - 56412Madhyamanchal114

Nepali

Nepali, emri zyrtar Republika Federale Demokratike e Nepalit është shtet që shtrihet në Azinë e Mesme në mes të Indisë dhe Kinës. Në territoret e Nepalit gjendet pika më e lartë e botës - Mali Everest (8848m). Katmandu është Kryeqyteti i Nepalit.   ︎  Faqja Nepali Wikipedia