Zona e orësOra e Evropës Qendrore
zonë9,2 km²
Popullsia37163 (Më shumë detaje)
Popullsia mashkullore18709 (50,3%)
Popullsia femra18454 (49,7%)
Mosha mesatare37
Kodet Postare5001, 5002, 5003 (10 më shumë)
Prefiksi Telefon32

Berati, Qarku i Beratit Informacione Demografike

Popullsia37163
Dendësia e popullsisë4057 / km²
Popullsia mashkullore18709 (50,3%)
Popullsia femra18454 (49,7%)
Mosha mesatare37
Mosha mesatare për meshkuj35,7
Mosha mesatare për femra38,4
Biznese në Berati, Qarku i Beratit272
Popullsia (1975)29800
Popullsia (2000)49422
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +24,7%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 -24,8%

Berati

Berati është qytet me rreth 65.000 banorë dhe njëra nga dy bashkitë e Rrethit të Beratit që bën pjesë në Qarkun e Beratit. Trojet e Beratit, sipas arkeologëve kanë qenë të banuara nga njerëz të civilizuar që nga shekulli VII para erës sonë.   ︎  Faqja Berati Wikipedia