Zona e orësOra e Evropës Qendrore
zonë46,3 km²
Popullsia11324 (Më shumë detaje)
Popullsia mashkullore5701 (50,3%)
Popullsia femra5623 (49,7%)
Mosha mesatare32,6
Kodet Postare1501, 1502
Prefiksi Telefon511

(2) Kodet Postare në Kruja, Qarku i Durrësit

Kodi PostarQytetiRajoni administrativPopullsia e qytetit
1501KrujaQarku i Durrësit21286
1502KrujaQarku i Durrësit21286

Kruja, Qarku i Durrësit Informacione Demografike

Popullsia11324
Dendësia e popullsisë244,6 / km²
Popullsia mashkullore5701 (50,3%)
Popullsia femra5623 (49,7%)
Mosha mesatare32,6
Mosha mesatare për meshkuj31,4
Mosha mesatare për femra33,8
Biznese në Kruja, Qarku i Durrësit32
Popullsia (1975)4353
Popullsia (2000)12963
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +160,1%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 -12,6%

Kruja

Kruja është një qytet shqiptar dhe kryeqendër e rrethit po me të njejtin emër. Kruja ka 19 400 banorë (vlerësim i përafert i vitit 2004). Ajo shtrihet 20 km ne veri te kryeqytetit shqiptar Tiranë.   ︎  Faqja Kruja Wikipedia