(36) Kodet Postare në Qarku i Dibrës

Shikoni një listë të Kodet Postare në Qarku i Dibrës
Zona e orësOra e Evropës Qendrore
zonë2 586 km²
Popullsia126060 (Më shumë detaje)
Popullsia mashkullore64220 (50,9%)
Popullsia femra61840 (49,1%)
Mosha mesatare28,5
Kodet Postare8001, 8002, 8003 (33 më shumë)
Prefikset Telefon217, 218, 219 (1 më shumë)
Qytete30

(36) Kodet Postare në Qarku i Dibrës

Kodi PostarQytetiRajoni administrativPopullsia e qytetit
8001BurreliQarku i Dibrës15405
8002KlosiQarku i Dibrës683
8003Njësia administrative UlëzQarku i Dibrës4
8004Njësia administrative BazQarku i Dibrës
8005Njësia administrative KomsiQarku i Dibrës
8006Qarku i Dibrës
8007Njësia administrative SuçQarku i Dibrës
8008Njësia administrative XibërQarku i Dibrës
8009Qarku i Dibrës
8010Njësia administrative DerjanQarku i Dibrës
8011Njësia administrative MacukullQarku i Dibrës
8012Njësia administrative RukajQarku i Dibrës
8013Qarku i Dibrës
8014Qarku i Dibrës
8301PeshkopiaQarku i Dibrës14848
8302Njësia administrative MaqellarëQarku i Dibrës
8303Njësia administrative MelanQarku i Dibrës
8304Njësia administrative TominQarku i Dibrës
8305Njësia administrative KastriotQarku i Dibrës
8306Njësia administrative Fushë-ÇidhënQarku i Dibrës
8307Njësia administrative SllovëQarku i Dibrës
8308Qarku i Dibrës
8309Njësia administrative Zall-DardhëQarku i Dibrës
8310Njësia administrative Zall-ReçQarku i Dibrës
8311Njësia administrative ArrasQarku i Dibrës
8312Njësia administrative LurëQarku i Dibrës
8313Njësia administrative SelishtëQarku i Dibrës
8314Njësia administrative MuhurrQarku i Dibrës
8315Njësia administrative MuhurrQarku i Dibrës
8401BulqizaQarku i Dibrës11212
8402BulqizaQarku i Dibrës11212
8403Njësia administrative MartaneshQarku i Dibrës
8404Njësia administrative ShupenzëQarku i Dibrës
8405Njësia administrative OstrenQarku i Dibrës
8406Njësia administrative ZerqanQarku i Dibrës
8407Njësia administrative GjoricëQarku i Dibrës

Qarku i Dibrës Informacione Demografike

Popullsia126060
Dendësia e popullsisë48,7 / km²
Popullsia mashkullore64220 (50,9%)
Popullsia femra61840 (49,1%)
Mosha mesatare28,5
Mosha mesatare për meshkuj26,7
Mosha mesatare për femra30,3
Biznese në Qarku i Dibrës120
Popullsia (1975)148549
Popullsia (2000)195642
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 -15,1%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 -35,6%

Qarku i Dibrës

Dibër është një nga 12 qarqet e Shqipërisë dhe ka një sipërfaqe prej 2.586 km². Qarku i Dibrës përfshin rrethin e Dibrës, rrethin e Bulqizës dhe rrethin e Matit. Qendra e Qarkut të Dibrës ndodhet në qytetin e Peshkopisë. Qarku i Dibrës kufizohet në lindje me..  ︎  Faqja Qarku i Dibrës Wikipedia