Zona e orësOra e Evropës Qendrore
zonë48,8 km²
Popullsia475072 (Më shumë detaje)
Popullsia mashkullore234939 (49,5%)
Popullsia femra240133 (50,5%)
Mosha mesatare32,2
Kodet Postare1000, 1001, 1002 (30 më shumë)
Prefiksi Telefon4

Tirana, Qarku i Tiranës Informacione Demografike

Popullsia475072
Dendësia e popullsisë9738 / km²
Popullsia mashkullore234939 (49,5%)
Popullsia femra240133 (50,5%)
Mosha mesatare32,2
Mosha mesatare për meshkuj31,8
Mosha mesatare për femra32,6
Biznese në Tirana, Qarku i Tiranës7033
Popullsia (1975)54670
Popullsia (2000)315327
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +769%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 +50,7%

Tirana

Tiranë (vendasit: Tirona) është kryeqendra e qarkut dhe rrethit me të njëtin emër dhe kryeqyteti i Republikës së Shqipërisë. Tirana ndodhet në qendër të Shqipërisë, rreth 35 km në lindje të Durrësit dhe rreth 40 km në veri-perëndim të Elbasanit, në një luginë ..  ︎  Faqja Tirana Wikipedia