Zona e orësOra e Evropës Qendrore
zonë163 610 km²
Popullsia10,6 milionë
Dendësia e popullsisë64,7 / km²
Kodet Postare1000, 1001, 1002 (975 më shumë)
Prefikset Telefon2, 4, 5 (11 më shumë)
Biznese në Tunizia68429
Qytete176
Kodet PostareRajoni administrativNumri i kodeve postare
1000 - 1135, 2000 - 2099Gouvernorat de Tunis79
1100 - 1194Gouvernorat de Zaghouan19
1124 - 1133, 7000 - 7093Gouvernorat de Bizerte49
1200 - 1293Gouvernorat de Kasserine46
2042 - 2044, 2072 - 2074Gouvernorat de Ben Arous15
2080 - 2083Gouvernorat de l’Ariana6
2100 - 2196Gafsa Governorate38
2200 - 2263Gouvernorat de Tozeur17
3000 - 3099Gouvernorat de Sfax82
3100 - 3196Gouvernorat de Kairouan49
3200 - 3286Tataouine34
4000 - 4099Gouvernorat de Sousse46
4100 - 4199Gouvernorat de Médenine64
4200 - 4294Gouvernorat de Kébili33
5000 - 5099Gouvernorat de Monastir53
5100 - 5199Gouvernorat de Mahdia43
6000 - 6099Gouvernorat de Gabès49
6100 - 6180Gouvernorat de Siliana29
7100 - 7194Gouvernorat de Kef26
8000 - 8099Gouvernorat de Nabeul60
8100 - 8196Gouvernorat de Jendouba38
9000 - 9084Gouvernorat de Béja31
9100 - 9183Gouvernorat de Sidi Bouzid39

(978) Kodet Postare në Tunizia

Kodi PostarQytetiRajoni administrativPopullsia e qytetit
1000TunisGouvernorat de Tunis693210
1001TunisGouvernorat de Tunis693210
1002TunisGouvernorat de Tunis693210
1003TunisGouvernorat de Tunis693210
1004Gouvernorat de Tunis
1005Gouvernorat de Tunis
1006TunisGouvernorat de Tunis693210
1007Gouvernorat de Tunis
1008TunisGouvernorat de Tunis693210
1009Gouvernorat de Tunis
1013TunisGouvernorat de Tunis693210
1019Manouba
1027Gouvernorat de Tunis
1029Bab SaadounGouvernorat de Tunis
1046Gouvernorat de Tunis
1053TunisGouvernorat de Tunis693210
1054CarthageGouvernorat de Tunis15922
1057GamartGouvernorat de Tunis
1059Manouba
1064Gouvernorat de Tunis
1067La GouletteGouvernorat de Tunis79795
1068Gouvernorat de Tunis
1069Gouvernorat de Tunis
1073Gouvernorat de Tunis
1074Gouvernorat de Tunis
1075Gouvernorat de Tunis
1080Gouvernorat de Tunis
1082TunisGouvernorat de Tunis693210
1089Gouvernorat de Bizerte
1091TunisGouvernorat de Tunis693210
1095
1100ZaghouanGouvernorat de Zaghouan16911
1110La MornaghiaGouvernorat de Tunis
1111CheylusGouvernorat de Zaghouan
1112Gouvernorat de Zaghouan
1113Gouvernorat de Zaghouan
1114El BattanManouba6047
1115Gouvernorat de Zaghouan
1116La MornaghiaGouvernorat de Tunis
1121ZaghouanGouvernorat de Zaghouan16911
1122Zriba-VillageGouvernorat de Nabeul
1123Gouvernorat de Zaghouan
1124JedeïdaGouvernorat de Bizerte
1125RadèsGouvernorat de Tunis44298
1130TebourbaGouvernorat de Bizerte
1131Gouvernorat de Zaghouan
1132ZaghouanGouvernorat de Zaghouan16911
1133TebourbaGouvernorat de Bizerte
1134Manouba
1135FouchanaGouvernorat de Tunis
Faqe 1Vazhdo

Tunizia

Republika e Tunizisë apo Tunizia ndodhet në pjesën veriore të Afrikës dhe në pjesë veriore të vendit gjendet dalja në Detin Mesdhe. Kufirit tokësor i Tunizit përshkohet nga kufiri në jug-lindje me Libinë dhe në anën perëndimore me Algjerin. e Tunizisë pranë M..  ︎  Faqja Tunizia Wikipedia